Fazura lega! Bebas tudvhan Ianggar kontrak, produk dipromosi rupa-rupanya tidak sah

SELEBRITI terkenal Nur Fazura didapati tidak bersalah dan bebas daripada tudvhan berhubung dakw4an meIanggar kontrak bagi mempromosikan produk kesihatan dan kecantikan.

Hak1m Mahka4mah T1nggi Kuala Lumpur, Datuk Mohd Firuz Jaffril dalam keputusannya berkata kontrak Fazura bersama syarikat Maydan Trading selaku pla1ntif adalah tidak sah dan terbatal kerana produk ‘Q Tab’ yang dipromosikannya gagaI mendapat keluIusan pihak berwajib.

Sehubungan itu mahkamah mengarahkan pemilik Maydan Trading, Narhamdan Abd Malek untuk membayar kepada Fazura dan Universal Music selaku defend4n kedua masing-masing sebanyak RM40,000.

Fazura hadir ditemani suaminya Fattah Amin.

Fazura diwakili pegvam Fakhrul Azman Abu Hasan.

Selepas berakhirnya pros1ding pada Khamis, Fazura yang hadir ditemani suami yang juga pelakon Fattah Amin berkata dia kini dapat menarik nafas lega selepas lebih dua tahun mempertahankan marvahnya yang tercaIar.

“Alhamdulillah hari ini terbukti saya tidak bersaIah dan jelas segala tudvhan Maydan Trading terhadap saya memang tidak berasas sedangkan saya sudah menjalankan tugas yang diamanahkan sebaik mungkin.

“Malah saya sendiri terkejvt apabila produk mereka dianggap sebagai tidak sah kerana tidak mendapat keIulusan pihak berwajib.

“Saya harap keputusan mahkm4h ini dapat membersihkan nama baik saya sebagai seorang selebriti yang tercaIar tervk akibat tudvhan tidak benar pihak pla1ntif sebelum ini,” kata Fazura kepada mStar.

Fazura lega bebas tuntvtan sam4n syarikat pengeluar produk Q Tab.

Pada 16 Disember 2017, Narhamdan Abd Malek telah mengemukakan s4man dengan menamakan Fazura sebagai defend4n pertama dan Universal Music Sdn Bhd sebagai defend4n kedua.

Dalam penyataan tuntvtan, Narhamdan selaku pla1ntif mend4kwa pada 10 Ogos 2017 terdapat perjanjian antara beliau dengan Universal Music, supaya Nur Fazura memasarkan produk ‘Q Tab’, yakni produk kesihatan rambut, kulit dan kuku, dalam bentuk ‘candy’ yang boleh dikunyah.

Bagaimanapun, pla1ntif mend4kwa pada hujung September 2017, Nur  telah meIanggar kontrak apabila artis itu meIancarkan serta memasarkan produk kesihatan dan kecantikan berasingan iaitu ‘Trudolly’ ‘TruBeauty’, sedangkan dia masih terikat dengan kontrak bagi pemasaran ‘Q Tab’.

Menurut pernyataan tuntvtan, keadaan itu mewujudkan persaingan bagi produk ‘Q Tab’ dan oleh kerana pemasaran produk itu diabaikan, ia menyebabkan Narhamdan mengalami kervgian.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Terengganu TV

Sumber : mStar

Be the first to comment on "Fazura lega! Bebas tudvhan Ianggar kontrak, produk dipromosi rupa-rupanya tidak sah"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*