Aku urusan rezekiku kepada Allah” Selepas dic3raikan Da’i Farhan, Dr Erin alami kegvguran

BEKAS isteri kepada pend4kwah bebas, Da’i Farhan iaitu Noorainul Naqim Mohd Radzi berkongsi berita sedih mengalami kegugvran ketika kandvngannya baru memasuki usia dua bulan.

Meskipun berdepan ujian berat itu, Noorainul atau lebih dikenali sebagai Dr Erin, 40, berkata dia reda dengan ketentuan tersebut dan berharap dapat bertemu zur1atnya itu di syurga kel4k.

“Aku ser4hkan urusan rezekiku hanya kepada Allah pencipt4ku, kerana aku yakin Allah adalah sebaik-baik pemberi rezeki dan peranc4ng.

“Moga Allah temuk4n mama dengan anak mama Ahmad Fahrezzi Faisel di syurga nanti, ” tulisnya di laman Instagram pada malam Khamis.

Dalam perkongsiannya itu, dia turut memuat naik sebahagian teks ucapan yang disampaikan oleh penceramah terkenal, Ustaz Dusuki mengen4i menamakan bayi dalam kandungan yang sudah kegugvran.

Erin reda tiada rezeki menimang cahaya mata hasil perkahwinan dengan bekas suami, Da’i Farhan.

“Jika kita mengandvng, anak itu gugvr walaupun kandungan baru seminggu atau sebulan beri nama kepada anak itu.

“Jika belum tahu dia lelaki atau perempuan maka berilah mereka nama lelaki kerana dia akan ada di akhir4t nanti.

“Dia tunggu untuk berkasih sayang dengan kita di syurga nanti. Jangan bers3dih ketika kegugvran kerana anak itu sedang menunggu kita. Buatlah amal keb4ikan di dunia dan semoga bertemu di syurga!, ” tulis pada teks berkenaan.

Pada 25 April lalu, Erin berkongsi berita gembira memaklumkan dirinya berb4dan dua.

Pasangan ini bernikah di Makkah pada November tahun lalu.

Bagaimanapun dua hari kemudiannya Erin menges4hkan bek4s peserta program Da’i itu sudah melafazkan c3rai dan ikatan perkahwinan mereka sudah berakhir.

Pasangan ini berkahwin di Makkah pada November tahun lalu.

Perkahwinan Da’i Farhan atau nama sebenar Nik Ahmad Farhan Nik Mohamad, 30, dengan j4nda anak lap4n itu mendapat perhatian masyarakat apabila dilakukan tanpa pengetahuan isteri pertamanya, Fatin Nurul Ain.

Nik Farhan mencer4ikan isteri pertamanya yang ketika itu sedang sar4t meng4ndung anak kedua mereka dan percer4ian dengan tal4k satu itu dil4fazkan menerusi rakaman suara di aplikasi WhatApps.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Terengganu TV

Sumber : Mstar

Be the first to comment on "Aku urusan rezekiku kepada Allah” Selepas dic3raikan Da’i Farhan, Dr Erin alami kegvguran"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*