Did4kwa Demand Rate Tinggi Hingga RM10k, Netizen Tampil Bersuara

Bagaimanapun, rata-rata netizen di laman Twitter pertahankan dan sokong tindakan yang dilakukan Sugu Pavithra itu.

Dia berhak

Netizen menyifatkan pasangan suami isteri itu berhak untuk ‘demand’ harga lebih tinggi. Hal ini disebabkan akaun Youtube mereka sudah dikenali satu Malaysia. Malahan, Perdana Menteri iaitu Tan Sri Muhyiddin Yassin juga mengenali mereka.

Perkara ini sudah dijelaskan suaminya iaitu Pavithra, di mana mereka tidak menerima mana-mana tawaran program atau sesi temuduga. Mereka hanya ingin fokuskan kepada Youtube dan keluarga saja buat sementara waktu ini.

Kalau tak rajin, tak ada income

Tidak hanya itu sahaja, netizen juga kurang berpuas hati dengan pengendali program masakan itu. Mereka menyifatkan usaha yang telah dilakukan pasangan suami isteri ini bukan sesuatu yang mudah. Malahan, usaha mereka itu bergantung kepada kerajinan dilakukan.

Netizen turut menyifatkan keluarga Sugu dan Pavithra ini merendah diri. Malah mereka juga berterima kasih kepada pasangan suami ini kerana telah mewujudkan satu saluran masakan yang berjaya ‘mencuri’ hati ramai penonton di Malaysia.

Beza penghibur sebenar dengan acah bagus

Ada segelintir netizen menyokong agar Youtuber itu mengenakan bayaran yang lebih tinggi. Sebabnya bergantung kepada keperluan pasaran yang jelas melihatkan permintaan tinggi stesen televisyen mahukan penampilan Sugu Pavithra.

Sugu Pavithra disifatkan sebagai seorang penghibur dimana dapat memberi manfaat kepada orang ramai melalui content masakannya itu. Dia berusaha sendiri untuk berada di satu tahap di mata masyarakat Malaysia. Jadi, dia berhak untuk ‘demand‘ harga penampilannya di kaca televisyen.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Terengganu TV

Sumber: Twitter, Ohbulan

Be the first to comment on "Did4kwa Demand Rate Tinggi Hingga RM10k, Netizen Tampil Bersuara"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*