“Gelagat Kembar T1ru Gaya Ibu Berp4ntang” ,Telah Tarik Perhatian Netizen,

GELAGAT dua kanak-kanak perempuan yang juga pasangan kembar men1ru pen4mpilan berp4ntang ibu mereka selepas melah1rkan anak ketiga pada 22 Mei lalu menarik perhatian rata-rata warganet.

Menerusi perkongsian di media sosial, Mary4m Raudhah Muhammad Qayyum dan Maryam Wardhah Muhammad Qayyum, 3, bukan set4kat berkain batik dan berstokin m4lah turut mem4ngku anak patung bayi sebagai men1ru gaya ibu mereka.

Ibu pasangan kembar terbabit, Noorsuriyana Samsudin, 25, berkata, gambar yang diambil dan dikongsi dua hari lalu itu dirancang pada saat akhir sebaik sepupunya datang ke rumah untuk mel4wat bayi baru dilah1rkan.

“Pada hari itu (Jumaat), saya sejujurnya tidak bercadang untuk bergambar pun namun apabila sepupu beritahu dia ingin datang melihat bayi lelaki saya, terpaks4lah bersiap el0k sedik1t untuk terima tetamu.

“Disebabkan itu, ketika ingin bergambar bersama, saya terfikir alang-alang bergambar maka saya pakaikan anak kemb4r dengan pakaian seperti saya untuk tujuan fotografi secara suka-suka.

“Tidak s4ngka pula ia boleh v1ral (tular) kerana sebelum ini pun banyak juga saya kongsikan gambar dan video mereka (pasangan kembar) di Twitter dan Instagram,” katanya ketika dihubungi Harian Metro, hari ini.

Bercerita lanjut, suri rumah sepenuh masa ini memberitahu, Maryam Raudhah dan Maryam Wardhah sememangnya gemar bergambar dan ber4ksi di hadapan kamera.

Katanya, ada kal4nya pas4ngan k3mbar itu akan mengambil telefon bimbit mil1knya dan membuka kamera untuk mengambil gambar ‘selfie’ sama ada seorang diri atau berdua.

Noorsuriyana berkata, semuanya dilakvkan jika tiada orang lain di sekel1ling pasangan k3mbar itu kerana mereka sebenarnya pem4lu atau mungk1n juga takvt dengan orang lain.

“Ada juga masanya mereka akan bergil1r mengambil gambar satu sama lain selain gambar saya, suami dan adik mereka.

“Alhamdulillah setakat ini mereka tidak cembvru dengan adik mereka sebaliknya akan tanya ‘mana adik’ setiap kali bangun tidur,” katanya.KELETAH Maryam Raudhah dan Maryam Wardhah ketika berada di pantai. FOTO ihsan Noorsuriyana Samsudin

KELETAH Maryam Raudhah dan Maryam Wardhah ketika berada di pantai. FOTO ihsan Noorsuriyana Samsudin

Noorsuriyana berkata, dikurniakan anak kembar diakui sangat menc4bar untuknya pada per1ngkat awal memandangkan itulah juga pengalaman pertamanya bergelar ibu.

Katanya, dia bersyukur pasangan kembar itu mudah dijaga dan cukup menyenangkan.

“Mungkin betullah orang kata, jika seorang men4ngis, seorang lagi akan turut men4ngis. Saya sendiri laluinya dan itulah antara cab4ran beranak k3mbar.

“Saya masih ingat, pernah kata kepada ibu ketika awal keham1lan, macam mana kalau meng4ndungkan anak kembar dan rupa-rupanya ia memang betul.

“Ketika itu doktor meng3san ada dua k4ntung dalam pervt bermakna saya mengandvngkan kemb4r tidak seiras. Mungkin ramai melihat mereka serupa tetapi sebenarnya ada beza,” katanya.

Noorsuriyana berkata, kini pengal4man Maryam Raudhah dan Maryam Wardhah menyambut kehadiran adik mereka yang belum diberi nama itu akan terus dikongsi di laman Instagram dan Twitter mereka dikenali dengan nama TwincessMaryams.

Video

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Terengganu TV

Sumber : https://www.hmetro.com.my/

 

Be the first to comment on "“Gelagat Kembar T1ru Gaya Ibu Berp4ntang” ,Telah Tarik Perhatian Netizen,"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*