Degil! Wanita Anjur Birthday Party Anak Masa Kuar4ntin, Akib4tnya 17 Tetamu Dij4ngkiti C0v1d-19

Dil4porkan seramai 17 individu dijangk1ti C0v1d-19 selepas mengh4diri majlis hari jadi dianjurkan seorang wanita di Jharsuguda, Odisha, India.

Difahamkan majlis tersebut adalah bagi meraikan hari lahir anak wanita tersebut.

Menurut sumber wanita itu bersama suami dan anaknya baru pulang dari Gurugam pada 6 Jun lalu dan perlu menjalani kuarantin selama 14 hari.

Bagaimanapun dilaporkan wanita itu yang tinggal di rumah pakciknya di Brajrajnagar tidak menghiraukan arahan kerajaan sebaliknya menganjurkan birthday party untuk anaknya dan menjemput jiran terdekat.

Lebih meny4kitkan hati, wanita tersebut telah diuji POSITIF C0VID-19 pada 15 Jun lalu.

Sehingga hari ini dilaporkan seramai 17 tetamu majlis tersebut yang disahkan positif C0vid-19. Lebih teruk lagi, ada antara tetamu tersebut turut menghadiri majlis perkahwinan selepas itu, lapor indiatimes.

Pihak berkuasa masih menjalankan pengesanan ke atas kontak rapat pesakit, malah kawasan dijangkiti juga diisytiharkan sebagai zon bah4ya ekoran k3s berkenaan.

Untuk rekod India merupakan negara ke-4 di dunia yang terjejas C0vid-19 dengan hampir 450,000 k3s dicatatkan sehingg hari ini melibatkan lebih 14,000 kem4tian.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Terengganu TV

Sumber: Lobakmerah

Be the first to comment on "Degil! Wanita Anjur Birthday Party Anak Masa Kuar4ntin, Akib4tnya 17 Tetamu Dij4ngkiti C0v1d-19"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*