“Kerja cari duit lagi berfaedah!” – Michael Ang tak pvas hati netizen kaitkan Dayang Senandung dengan isv orang kulit hit4m

BELUM reda kontroversi yang mel4nda penyanyi Wani Kayrie kerana berwajah h1tam di aplikasi TikTok, pengar4h dan pen3rbit Michael Ang tampil berkongsi pendapatnya.

Menerusi video yang dikongsikan di Instagram, Michael mempersoalkan sikap netizen yang suka memperbes4rkan isv rem3h membabitkan kisah dongeng Dayang Senandung.

“Apa yang korang bis1ng-bis1ng pas4l Dayang Senandung ni?

“Itu pun korang nak buat h4l. Tu dah la cerita dongeng,” katanya.

Michael Ang berkongsi pendapatnya berkenaan isv Dayang Senandung.

Michael berkata, sepatvtnya tiada isv sens1tif perlu diperdebatkan daripada kisah tersebut kerana ia hanya cerita rekaan.

Bagaimanapun, menurvt peng4rah filem Kimchi Untuk Awak ini terdapat pengajaran yang boleh dicontohi orang ramai daripada kis4h tersebut.

“Tu Dayang Senandung babe! Cerita masa kita kecil-kecil… ada juga pengajaran.

“Pengajarannya ialah kita jangan pandang h1na dekat orang… kan bagus tu,” ujarnya.

Penyanyi Wani Kayrie ditvduh tidak sens1tif isu Black Lives Matter.

Selain itu, Michael turut meny1fatkan orang ramai yang mel4tah berikutan isv ini hanya membuang masa dengan melakukan perkara tak berfaedah.

Mal4h, dia turut menasihati netizen tempatan agar tidak melib4tkan diri dalam isv yang diperjuangkan masyarakat negara lain.

“Tak faham aku korang ni semua. Suka buat h4l daripada benda-benda yang tak ada h4l.

 

Cuba la buat benda yang berfaedah macam aku ni… Kerja cari duit

MICHAEL ANG

PENGARAH & PENERBIT

“Cuba buat benda yang berfaedah macam aku ni. Kerja cari duit… lagi berfaedah daripada nak gadvhkan peper4ngan orang. Sed1h!” katanya.

Dalam pada itu, segelintir pengikut Instagram Michael turut meluahkan pendapat mereka dan berharap orang ramai hanya ambil sisi pos1tif daripada isv ini.

Namun, ada netizen yang menyal4hkan Wani dan mengangg4p perkongsian videonya itu menyebabkan isv ini menjadi ser1us.

“Ada saja kan? Tak faham pemik1ran orang ni… Ril3ks la, ambil yang posit1f saja.

Permohonan maaf yang dibuat Wani Kayrie selepas tervk dik3cam netizen.

“Ni semua punca si Wani Kayrie tu la s1buk main TikTok dengan muka hit4m tu, kalau tidak orang tak heboh pun pasal Dayang Senandung,” kom3n beberapa netizen.

Selepas dik3cam hebat netizen, Wani tampil membuat permohonan maaf dan mem4dam video berkenaan di laman sosialnya kerana engg4n mem4njangkan perkara tersebut.

Isu diskriminasi warna kulit h4ngat diperkatakan secara glob4l selepas lelaki kulit hit4m, George Floyd men1nggal dunia akibat kek3rasan polis di Amerika Syarikat, baru-baru ini.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Terengganu TV

Sumber : Mstar

Be the first to comment on "“Kerja cari duit lagi berfaedah!” – Michael Ang tak pvas hati netizen kaitkan Dayang Senandung dengan isv orang kulit hit4m"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*