“Mengalir Air Mata..” – Mila Jirin

Penyanyi Mila Jirin yang juga merupakan pemilik syarikat perunding perkahwinan, Bizmilla bersyukur selepas industri perkahwinan mendapat kebenaran untuk kembali beroperasi dengan mematuhi prosedur operasi standard (SOP) pada 1 Julai ini.

Pada 12 Jun lalu, Mila ada membuat kenyataan melalui media sosial mengenai memohon pihak kerajaan memberi kebenaran buat industri perkahwinan untuk membentangkan usulan SOP dan mempertimbangkan kebenaran untuk beroperasi semula.

Menurut Mila, dia gembira kerana bukan dia saja dapat beroperasi malah dapat menyelamatkan pengusaha lain yang turut sama terjejas pendapatan.

 
 
 
 
 
Lihat siaran ini di Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ALHAMDULILLAH.. Sujud SYUKUR kepada ALLAH.. – Saya mewakili ribuan pengusaha mengucapkan TERIMA KASIH buat kerajaan Malaysia, Tan Sri @muhyiddinyassin_official @mkn_rasmi @datosriismail_dsi, Dato Sri @dr.adhambaba yang memberi kebenaran buat kami pengusaha industri perkahwinan beroperasi semula dengan SOP yang telah diputuskan bermula julai ini. – Alhamdulillah, segala penat lelah AWIM dan Gabungan Persatuan2 (WPAM, AWP, PWPA, MWPPM, PPBPP) yang telah mengumpul semua pengusaha industri perkahwinan di seluruh Malaysia untuk BERSATU. Dengan pelbagai USUL yang diberikan dalam pembagunan SOP. Hanya Allah dapat membalas segala kebaikkan kalian. Moga Ukhwah dalam persatuan dikekalkan untuk kebaikkan bersama. – Masya Allah, saya dapat puluhan DM yang menyatakan SYUKUR dapat berniaga semula dalam perjuangan mencari Rezeki. – Saya mohon semua sahabat industri untuk MEMATUHI SOP YANG DIKELUARKAN oleh pihak kerajaan kepada industri perkahwinan. Mohon untuk memantau dan memastikan SOP, PENJARAKKAN SOCIAL dan KEBERSIHAN diberi keutamaan kepada pelanggan dan pengunjung. – Buat semua bakal raja sehari, insya Allah dengan SOP yang telah diberikan, kami semua komited dalam perlaksanaan. – Insya Allah, sesungguhnya perancangan Allah ini yang maha terbaik. – Kami di @bizmilla_wedding_centre akan MULA BEROPERASI pada Jumaat ini 26hb JUN 2020. Buat para pelanggan boleh lah berhubung dengan wakil jualan BIZMILLA untuk maklumat lanjut – Salam Syukur, MILA JIRIN

Siaran dikongsi oleh B I Z M I L L A (@mila_jirin) pada

“Alhamdulillah sujud syukur saya kepada Allah. Mengalir air mata saya bila terima banyak direct message (DM) mengucapkan terima kasih daripada sahabat industri.

“Apabila Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob buat pengumuman semalam, saya rasa sangat bersyukur. Ia bukan hanya membantu Bizmilla untuk beroperasi semula tetapi dapat sama-sama membantu semua pengusaha industri perkahwinan memulakan perniagaan mereka semula.

“Rata-rata semua sedang mengalami masalah dalam menguruskan perniagaan dengan para pekerja tanpa sebarang pendapatan.

“Walaupun saya dikecam hebat di Facebook dan Instagram sehingga ianya viral dan mendapat perhatian media sekaligus telah menyuarakan suara kami di sidang akhbar pada 13 Jun lalu.

“Saya sangat berterima kasih kepada Menteri Kanan (Keselamatan) kerana memberi kebenaran buat kami menghantar SOP kepada Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) dan Majlis Keselamatan Negara Malaysia (MKN).

“Ia sangat bermakna kerana bukan hanya dapat membantu menyelamatkan banyak perniagaan, malah ia juga dapat menyelamatkan ramai pekerja dari terjejas. Itu yang paling saya gembira,” katanya ketika dihubungi Gempak.

Dalam pada itu, Mila atau nama sebenarnya Norsyarmilla Jirin berharap agar pengusaha industri perkahwinan memantau dan mematuhi SOP supaya tidak ada perkara yang tidak diingini berlaku.

“Harapan saya, agar semua rakan-rakan di dalam industri perkahwinan untuk mematuhi SOP yang telah dikeluarkan oleh pihak kerajaan kepada industri perkahwinan. 

“Mohon untuk memantau dan memastikan SOP, penjar4kkan sosial dan kebersihan diberi keutamaan kepada pelanggan dan pengunjung.

“Buat semua bakal raja sehari, insya-Allah dengan SOP yang telah diberikan, kami semua komited dalam menguruskan majlis perkahwinan,” katanya lagi.

Terdahulu, Mila terpaksa memikirkan jalan lain dalam usaha untuk menampung kos operasi dan pengurusan yang mencecah hampir RM500,000 sebulan.

Justeru, Mila menjalankan bisnes pembuatan kek dan pastri serta menjual buah durian sejak pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Berita Semasa

Sumber : GEMPAK

Be the first to comment on "“Mengalir Air Mata..” – Mila Jirin"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*