Emelda Rosmila tak nak mediasi, k3s s4man fitn4h siber terhadap Zarina Anjoulie dibawa ke Mahk4mah Tinggi

K3S sam4n fitn4h siber yang difa1lkan pelakon Zarina Anjoulie Lavocah terhadap Emelda Rosmila akan dibicarakan di Mahk4mah Tinggi Kuala Lumpur selepas gagal diseIesaikan melalui proses mediasi.

Pegvam yang mewakili Zarina, Wan Azmir Wan Majid daripada firma gvaman NHA Advocates and Solicitors berkata, Emelda selaku defendan enggan meneruskan proses mediasi yang disarankan mahk4mah dan k3s ini akan melalui perbicaraan penuh.

“Kami berharap semuanya berjalan Iancar seperti yang dicadangkan mahk4mah dan kedua-dua pihak dapat mencari jalan penyelesaian.

“Namun kerana Emelda tidak mahu meneruskan mediasi, nampaknya k3s ini akan melalui bicara penuh dan kami pasti akan memberikan yang terbaik untuk anak guam sewaktu perbicaraan di mahkam4h nanti, ” katanya yang turut dibantu peguam Nurul Hafidzah Hassan dan Zeti Zulkifli.

Emelda selaku defendan did4kwa telah memf1tnah, melakukan pembul1an siber dan penyer4ngan repvtasi terhadap Zarina.

Pada 15 Oktober tahun lalu, Mahk4mah Sesyen Kuala Lumpur mencadangkan agar kedua-dua pihak menjalani proses med1asi dan Zarina mengusulkan kepada Emelda pada 19 November tahun lalu agar proses tersebut diadakan pada Januari.

Namun, Emelda menerusi peguamnya menjawab pelawaan itu pada 25 November lalu bahawa dia enggan mengambil bahagian dalam proses mediasi untuk mencapai penyelesaian bagi kedua-dua pihak.

Med1asi adalah alternatif penyelesaian k3s tanpa melalui proses perbicaraan penuh yang menawarkan faedah-faedah seperti perkhidmatan percuma dengan mediator terdiri daripada hak1m dan pegawai kehak1man berpengalaman serta berpengetahuan.

Dalam sesi berkenaan, tiada pihak yang kalah kerana persetujuan untuk penyelesaian dicapai secara sukarela, sekali gus mewujudkan situasi menang-menang dan perjanjian penyelesaian juga mengikat pihak-pihak mengikut und4ng-und4ng kontrak.

Menurut Wan Azmir lagi, pihaknya menuntut agar k0s pindahan ke Mahk4mah Tinggi ditanggung pihak defenden.

“Ini adalah kali kedua Emelda memfa1lkan permohonan untuk memindahkan k3s itu ke Mahk4mah Tinggi.

Zarina beng4ng beberapa selebriti terg4mak mewujudkan Telegram untuk mnejatvhkan dirinya.

“Kali pertama ia diajukan, Zarina tidak membantah, tetapi permohonan tersebut ditarik balik oleh defendan Emelda setelah permohonan dibuat bagi alasan yang hanya diketahui oleh beliau.

“Setelah itu permohonan tersebut diajukan kembali dan sekali lagi, kami tidak keberatan menurut kemahuan pihak Emelda tetapi kali ini kami memohon agar kos pindahan dibayar oleh defendan, ” tambah Wan Azmir.

Susulan itu mahk4mah memerintahkan Emelda untuk membayar kos kepada Zarina bagi membolehkan k3s siv1l tersebut dipindahkan ke Mahk4mah Tinggi.

Zarina mengambil tindakan sam4n terhadap Emelda selepas did4kwa memf1tnah dirinya menerusi aplikasi Telegram dan akaun media sosial.

Zarina menvntut gant1 rug1 am, ganti rug1 tervk dan teladan serta per1ntah injvnksi untuk mengelakkan Emelda memf1tnahnya di masa depan.

Selain itu, Zarina mahu Emelda membuat permohonan maaf yang disiarkan di media cetak dan akaun media sosial aktres itu sendiri.

Wan Azmir Wan Majid, Nurul Hafidzah Hassan dan Zeti Zuklifli juga mewakili Zarina bagi sam4n f1tnah s1bernya terhadap dua pelakon lain iaitu Amyza Aznan dan Fara Mendoza.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : mstar

 

Be the first to comment on "Emelda Rosmila tak nak mediasi, k3s s4man fitn4h siber terhadap Zarina Anjoulie dibawa ke Mahk4mah Tinggi"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*