Ibu Neelofa BataI Trademark, Muncul Pula Pemilik Restoran D4kwa Resepinya DiambiI

Selepas dikr1tik dan dikec4m tervk oleh netizen, ibu kepada selebriti terkenal Neelofa iaitu Datin Noor Kartini membataIkan permohonan trademark bagi jenama ‘Harimau Menangis’.

Sedar akan kekh1lafannya itu, Kartini berkata permohonan itu akan dibatalkan dalam masa terdekat dan berharap keputusannya itu dapat meredakan kontr0versi tersebut.

“Saya memohon maaf dan sedar akan kekh1lafan terjadi dan berharap keputusan yang saya buat hari ini dapat menjelaskan dan mered4kan keadaan.

“Saya membuat keputusan untuk membatalkan permohonan ‘trademark’ nama Har1mau Menang1s dengan secepat mungkin.

“Tujuan asal saya memohon trademark ini adalah hanya untuk melindungi jenama perniagaan saya dan juga ejen jualan kami daripada masalah produk t1ruan,” katanya.

Masih hang4t lagi diperkatakan mengenai 1su tersebut, hari ini muncul satu lagi 1su apabila seorang pemilik restoran terkenal mend4kwa resepinya diambil oleh Aunty Tini Kitchen.

Menerusi satu perkongsian di Facebook, Farhan Yaacob mend4kwa resipi Dag1ng Har1mau Menang1s yang dijual oleh ibu kepada selebriti popular itu merupakan resipi asal milik restorannya iaitu SIAM di Kelantan.

Menurut Farhan, dia ada berkongsikan resepi rahsia tersebut kepada salah seorang ahli keluarga Noor Kartini. Ujarnya, dia berkongsikan resepi tersebut atas dasar keluarga dan hanya mahu dimasak untuk keluarga.

Bagaimanapun, Farhan berkata dia tidak menyangka resepi tersebut digunakan untuk tujuan komersial. Malah, Farhan akui ter4sa hat1 dengan video tuIar mengenai 1su selepas ini tiada siapa yang boleh guna nama Har1mau Menang1s.

Dalam pada itu, hubungannya bersama keluarga Noor Kartini tidak ada sebarang 1su dan masih bersahabat baik sehingga kini.

Sementara itu, Farhan berkata hidangan tersebut adalah hak milik semua dan sesiapa sahaja boleh menjual menu yang sama.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : rotikaya

 

Be the first to comment on "Ibu Neelofa BataI Trademark, Muncul Pula Pemilik Restoran D4kwa Resepinya DiambiI"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*