Suami Minta ‘J@hit Lebih Sikit,’ Ramai Netizen Baru Tahu Istilah ‘Husband Stltch’

Proses keh4milan bagi pasangan yang baru berkahwin tentu menjadi satu perjalanan yang dinanti-nantikan. Dari tempoh bulan pertama keh4milan sehinggalah melahlrkan bayi, ia pasti menjadi kenangan yang tidak boleh dilup4kan. Pengorbanan seorang isteri mel4hirkan anak pula akan menjadi pengorbanan terbesar dalam keluarga, dan itu diakui oleh para suami.

Bagaimanapun, baru-baru ini agak kec0h di Twitter mengenai istilah ‘husband stltch’ yang pada asalnya tular dalam kalangan warganet luar negara. Dalam perkongsian itu, mereka menjelaskan tentang satu prosedur jahltan selepas melahlrkan bayi yang dikenali sebagai ‘husband stltch’. Ia merupakan prosedur jahltan tambahan terhadap f4r4j wanita yang baru melahirkan anak.

Ada Kes Dilakukan Tanpa Persetujuan Suami

Tujuan ‘husband stltch’ dikatakan bukanlah untuk kebaikan isteri, tetapi adalah untuk mengekalkan kepuasan s3ksu4l suami seperti sebelum isteri melahlrkan anaknya. Menerusi perkongsian itu juga, terdapat satu kes di South Carolina, Amerika Syarikat, di mana seorang wanita menerima ‘husband stltch’ selepas melahlrkan anak pertama pada tahun 2005.

Wanita tersebut hanya mengetahui tentang hal tersebut hanya selepas 5 tahun, dan dalam tahun-tahun sebelum itu dia meng4lami s4kit di bahagian kel4min setiap kali bersama. Menurutnya, dia tidak tahu mengenai ‘husband stltch’ dan selama bertahun-tahun merasakan ada sesuatu yang tidak kena, namun tidak tahu puncanya. Wanita tersebut hanya mampu men4ngis selepas mengetahui hal sebenar.

Warganet yang membaca kisah tersebut juga agak terkejut kerana tidak pernah mendengar atau mengetahui tentang prosedur jahitan tambahan itu. Ini termasuklah warganet di negara kita juga yang mengatakan ini baru pertama kali mereka mendengar istilah tersebut.

Minta Doktor ‘J@hit Lebih Sikit’

Menurut perkongsian seorang warganet di Malaysia pula, terdapat satu ciapan yang mendedahkan sesetengah suami meminta doktor untuk ‘j4hit lebih sikit’ hanya untuk mereka mendapat kepuasan s3ksu4l. 

Ciapan tersebut mengudang pelbagai persepsi neg4tif terhadap prosedur tersebut yang tidak memikirkan perasaan seorang isteri. Rata-rata meng3cam tind4kan suami yang mahu mengenakan ‘huband stltch’ terhadap isteri mereka dan menganggap tindakan itu k3j4m buat si isteri. Mungkin prosedur jahltan ini masih tidak diketahui umum, namun ia tetap mendapat tentangan ramai. 

 

 

 

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber daripada: Twitter

 

Be the first to comment on "Suami Minta ‘J@hit Lebih Sikit,’ Ramai Netizen Baru Tahu Istilah ‘Husband Stltch’"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*