Nurina Anak Angkat Yang Diislamkan Saya Sejak 20 Tahun LaIu” – lmam DoIah.

Maran : Saya terke.jut dengar berita ini, hanya tahu apabila pemberita datang dan saya sedia uruskan pengebu.miannya.

Demikian kata Mohamed Dolah,71, merupakan bapa angka.t kepada Nurina Edwin Abdullah,47, yang m4ut dalam tr4gedi rntuhan bes1 di Jalan Lingkaran Tengah di Kuala Lumpur semalam.

Mohamed bertanggu.ngjawab mengislamkan Nurina lebih 20 tahun lalu berkata, kali terakhir dia berjumpa dengan m4ngsa ialah pada Februari tahun lalu ketika pengebvmian suami mngsa di kampung itu yang mninggaI dunia aki.bat ser4ngan j4ntung.

Dia yang merupakan Imam di surau kampung berkenaan berkata, anak angka.tnya yang berasal daripada Sarawak itu sering menghubunginya bagi bertanyakan mengenai ajaran Islam.

Masa pengebvmian suaminya, t.idak banyak yang dia cakap dengan saya masa itu cuma dia bertanyakan bila lagi akan berjumpa ayah.

Saya mengajarnya mengucap dua kalimah syahadah dan saya bersedia menguruskan pengebvmiannya sekiranya diminta berbuat demikan,katanya ketika ditemui di Kampung Baru Chedung di sini hari ini.

Semalam dua penumpang wanita mau.t manakala tiga yang lain pa.rah selepas sebuah van kilang dih3mpap pera.ncah bes1 yang sedang dalam pembi.naan di Jalan Iingka.ran Tengah (MRR2) berdekatan bandar Tasik Selatan di Kuala Lumpur.

Sementara itu abang ipar mngsa meluahkan rasa piIu, tahun lalu dia baru sahaja kehilan.gan suami, kali ini giliran dia pula mninggal dunia.

Itu luahan abang ipar kepada Nurina Edwin Abdullah, 47, yang m4ut selepas terperngkap di bawah perancah besi pembinaan Lebuh Raya Bertingkat Sungai Bes1-Ulu Kelang (SUKE) berhampiran Desa Tun Razak, di sini semalam.

Abang iparnya, Muhammad Raffidin Mohd Jufri, 33, berkata, Allahyrham yang berasal dari Lundu, Sarawak itu telah bekerja di kilang Sensata Technologies sejak 10 tahun lalu.

Kata beliau, adik iparnya ada berhasrat mahu membeli kereta namun hajatnya bagaimanapun tid.ak kesampaian.

Kami dimaklumkam mengenai kejadian yang meni.mpa Nurina Edwin selepas pihak syarikat menghubungi saIah seorang adik mngsa yang tinggal di Balakong, Selangor sebelum dia memaklumkan kepada kami.

Kali terakhir kami berjumpa dengan masa adalah pada tiga hari lalu yang mana mngsa ada datang makan di rumah kami,katanya ketika ditemui di bilik f0rensik Hspital Universiti Kebangsaan Malaysia (HUKM).

Muhammad Raffidin memberitahu, jnazah adik iparnya itu akan dikebvmikan di Sarawak selepas be.dah slasat selesai.

Ketika ini kita masih menunggu pihak hspital memaklumkan keputusan uj1an saringan C0V1D19, Selepas itu baru, pr0ses beda.h slasat dapat dilakukan sebelum diserahkan kepada kami dan tid.ak dapat dipastikan bila akan selesai, jelasnya.

Al fatihah.

 

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

 

Sumber: hm

 

Be the first to comment on "Nurina Anak Angkat Yang Diislamkan Saya Sejak 20 Tahun LaIu” – lmam DoIah."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*