“Jabatan Kebajikan Kanak-Kanak Mana?” -Kelakuan Ibu Bapa Ini Cetvs Kem4rahan Ramai Selepas Bagi Anak Kecil Hisap Vape

Baru baru ini, netizen dikejvtkan dengan sebuah video tvlar memperlihatkan seorang bapa memberi anak kecilnya menghissap ‘vape’.

Menerusi video itu, kelihatan seorang budak kecil tidak berbaju sedang menghissap rokok elektronik itu sambil dihulurkan oleh bapanya tanpa rasa bersallah.

Difahamkan lagi melalui percakapan ibunya, sudah 3 kali budak itu melakukannya. Namun, ibu bapanya membiarkan sahaja kelakuaan anak mereka.

Video yang dikongsi oleh seorang pengguna Twitter @pedoqpop itu dipercayai diambil daripada akaun Instagram ibu kepada budak kecil berkenaan.

Bagaimanapun setelah perkongsiannya ditegur oleh orang ramai, ibunya bertindak ‘menyekolahkan’ netizen dengan memuat naik Insta Story berikut:

“Anak aku, suka hati aku. Aku yang jaga dia bod0h!!” tulisnya ditujukan kepada netizen.

Sementara itu, bapanya sudah meminta maaf dengan memuat naik beberapa ‘posting’ di Facebook dan mengakui perbuatannya itu hanya satu gurauan.

Jabatan Kebajikan Kanak-kanak mana?

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen berasa benggang dan marrah terhadap tindakan ibu bapa terbabit yang disifatkan sebagai tidak bertanggungjawab.

Mana tidaknya, budak kecil belum cukup umur diberi ‘vape’… Tidak masuk akal langsung!

Otak lagi kecil dari otak burung unta

Mohon ambil tindakan

Hancvr budak tu dapat ‘parents’ macam ni

Sumber: Twitter @pedoqpop

“Manusia itu asalnya dari tanah, makan hasil tanah, berdiri di atas tanah, akan kembali ke tanah. Kenapa masih bersifat langit?” – Hamka

 

 

Be the first to comment on "“Jabatan Kebajikan Kanak-Kanak Mana?” -Kelakuan Ibu Bapa Ini Cetvs Kem4rahan Ramai Selepas Bagi Anak Kecil Hisap Vape"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*