Cinta Tidak Berpenghujung, Warga Emas Cuba SeIamatkan Isteri Dalam Keb4karan Akhirnya MeninggaI Selepas 3 Hari

Warga emas yang meIecur dalam kebkaran yang mengrbankan isterinya di Kampung Losong Haji Su di sini, meninggaI dunia pagi ini selepas tiga hari bertrung nywa dan dirwat.

Mngsa, Jusoh Muda, 82 tahun, menghmbuskan nfas terakhir kira-kira jam 6.31 pagi ini ketika menerima rawatan di Hospital Sultanah Nur Zahirah (HSNZ).

Pengarah Jabatan Bomba dan Penyelamat Terengganu, Md Hilman Ab Rashid berkata, dalam kejadian pada Isnin, mngsa meIecur kira-kira 50 peratus pada bahagian kaki dan badan.

“Susulan kecderaan yang dialami itu, mngsa disahkan mennggal dunia pada awal pagi tadi,” katanya ketika dihubungi Astro AWANI.Pada Isnin, seorang wanita warga emas ditemui mavt manakala suaminya meIecur selepas kediaman mereka hngus dijlat 4pi.

Dalam kejadian kira-kira jam 10.35 pagi itu, mngsa, Fatimah Mohd, 79 tahun, mavt selepas terprangkap dalam kediaman tersebut.

Sementara itu, anak perempuan mngsa, Zailah Jusoh,dilaporkan Bernama berkata, bapanya mennggal dunia akib4t kmplikasi organ dalaman.

“Petang semalam ayah menjalani pembdahan men4mpal bahagian badan dan kaki yang meIecur, selepas pembdahan selesai kami dimaklumkan tkanan drah ayah menurun.

“Ayah tidak mempunyai sebarang penykit serivs sebelum ini kecuali drah tnggi sahaja. Tetapi selepas kejadian kebkaran itu ayah mengalami mslah keggalan p4ru-p4ru dan bu4h pingg4ng,” katanya.

Zailah 47 tahun, berkata dia dan ahli keluarga dimaklumkan bapanya dalam keadaan tnat kira-kira 6 pagi tadi oleh anak saudaranya Mohd Faiz Zamri, 22 tahun, yang menemani arw4h sepanjang berada di hspital.

“Sebelum arw4h menghmbuskan nfas terkhir kami anak-anak dan cucu sempat membuat panggilan video beramai-ramai untuk membaca Yasin dan mengajar arw4h mengucap dua kalimah syahadah,” tambahnya.

Jnazah Jusoh selamat dikbumikan pada jam 11 pagi tadi di Tanah Perkburan Makam Lama, Cabang Tiga berhampiran pusara arw4h isterinya.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber: https://gempak.com/

Be the first to comment on "Cinta Tidak Berpenghujung, Warga Emas Cuba SeIamatkan Isteri Dalam Keb4karan Akhirnya MeninggaI Selepas 3 Hari"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*