Sebab Buku Klinik K0yak,Isteri Dkwa Dicer4i Dalam Pntang . Suami Tampil Cerita Perkara Sebenar

” Sebelum ini saya banyak bersabar dengan sikapnya..”

Itu kata-kata seorang suami yang mendkwa mencraikan isteri kerana sudah lama bersabar dengan sikapnya setiap kali bergadvh naik tangan.

Sebelum ini kisah bekas pasangannya itu tular di aplikasi Tiktok baru-baru ini kerana wanita itu cuba untuk membunvh di.ri tetapi berjaya diseIamatkan jiran.

Lelaki itu yang berusia 30-an itu juga menafikan dkwaan isterinya dicraikan ketika dalam pntang hanya kerana buku kIinik kesihatan k0yak.

” Sebenarnya pergadvhan saya dengan bekas isteri berlaku selepas isteri mar4h apabila buku temu janji kIinik anak kami k0yak dan mengvgut mahu menced3rakan saya.

” Bagi saya itu sudah meImpau kerana sebelum ini saya bersabar dengan sikapnya yang akan memukvI dan menced3rakan saya bila kami gadvh,” katanya ketika dihubungi di sini hari ini.

Tambahnya, pada waktu itu dia sudah tidak tahan dan buat keputusan untuk mencraikan bekas isteri.

Jelasnya, dia mengakui pernah bercrai pada dua tahun lalu dan rujuk semula selepas diminta isterinya.

” Sepanjang jadi suami, saya tak pernah abaikan tanggvngjawab saya.

” Saya tetap sayangkan anak-anak namun berharap masyarakat dapat berhenti daripada terus menghukvm saya,” jelasnya

Terdahulu media melaporkan seorang ibu beranak tiga di Flat Taman Semarak di sini terte.kan apabila dia dicraikan suami ketika masih dalam pantang.

Keadaan itu menyebabkan wanita berusia 26 tahun tersebut berdepan teka.nan, malah buntu memikirkan bagaimana mahu membesarkan tiga anaknya berumur empat dan dua tahun serta bayi berusia 17 hari.

Wanita kelahiran Sabah itu dicraikan suami pada Khamis lalu selepas 13 hari melahirkan anak lelakinya.

Menurutnya, dia tidak menyangka dicer4ikan hanya kerana menegur suaminya yang membiarkan buku temu janji kIinik anaknya k0yak.

” Saya tak tahu kenapa hanya disebabkan msaIah kecil itu dia terus mencraikan saya dengan ta.Iak satu.

” Saya tidak sangka jadi seperti ini (dicraikan), mungkin sudah nasib sekarang saya hanya fikir tentang anak-anak.

” “Sebenarnya terlalu banyak perkara yang saya pendam dan emosi tidak stabil dalam tempoh berpantang menyebabkan saya bertindak di luar kawalan

” Yang saya paling sed1h kerana anak kami baru saja dilahirkan dan belum sempat merasa kasih sayang seorang bapa,” katanya ketika ditemui di rumah sewanya pada Isnin.

Wanita tersebut turut menerima kunjungan Pengurus Semarak Resource Centre, Muzaliza Musa.

Semarak Resource Centre merupakan pusat komuniti flat berkenaan.

Mengulas lanjut katanya, pencraian berkenaan merupakan kali kedua selepas kali pertama pada 2018, bagaimanapun dirujuk semula ketika masih dalam tempoh edah.

Jelasnya, sepanjang empat tahun mendirikan rumah tangga dengan suaminya itu, mereka tidak mempunyai banyak msaIah.

Menurutnya, pada pertengahan bulan lalu, dia sekeluarga disahkan positif COVlD-19 sehingga terpaksa melahirkan anak bongsu secara pembed4han pada 14 Julai lalu.

Bekas suami Mualaf

” Bekas suami yang merupakan seorang mualaf dan anak-anak juga disahkan positif COVlD-19 dan kami diarahkan untuk menjalani kuarntin kendiri selama 10 hari di rumah yang menjadi antara punca pergadvhan sebelum bercrai.

” Selain itu, pendapatan bekas suami sebagai operator kilang turut terjejas akibat Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

” Dia hanya memperoleh separuh gaji sejak dua bulan lalu,” katanya yang berasal dari Sandakan, Sabah.

” Saya rasa mungkin dia terte.kan sejak Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) ini kerana tak dapat bekerja seperti biasa dan kemuncaknya bila dia terpaksa menjalani kuarntin di rumah selama 10 hari kerana positif COVlD-19,” katanya.

Menurut wanita itu, kemuncak pergadvhan yang berlaku dia tidak menyangka dicraikan hanya kerana tegurannya kepada suami yang membiarkan buku janji temu kIinik anaknya k0yak.

Wanita tabah itu berkata, dia tidak lagi mahu mengenangkan apa yang berlaku dan mahu membuka buku baharu demi anak-anaknya.

Bagaimanapun katanya, apa yang menjadi msaIah kepadanya ketika ini adalah untuk membayar sewa rumah dan bil utiliti kerana selama ini bergantung sepenuhnya kepada suami.

Sementara itu, Muzaliza berkata, Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) turut turun padang untuk melihat keadaan keluarga itu dengan lebih dekat, dalam masa sama beliau turut mengalu-alukan bantuan dan sumbangan daripada mana-mana pihak untuk meringankan beban keluarga tersebut.

” Dari segi barangan makanan dan keperluan, ia mencukupi buat masa ini tetapi apa yang jadi kebimbangannya ialah bayaran bulanan sewa rumah dan bil utiliti yang perlu ditanggung selepas ini,” katanya.

Bagi mereka yang mahu membantu, sumbangan boleh disalurkan ke akaun Maybank 1562-2636-2529 atas nama Nurmila.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook News Online

Sumber:k0smo dan sinarhrian via trendingsangat

Be the first to comment on "Sebab Buku Klinik K0yak,Isteri Dkwa Dicer4i Dalam Pntang . Suami Tampil Cerita Perkara Sebenar"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*