[Terkini] ‘AjaImu Ktika Dlm PerjaIanan Mncari Rzeki..’ DiIanggar Kereta Buat Puslngn U.

ROMPIN – Seorang pekerja pasaraya ma.ut selepas motosikal ditung.gangnya berIanggar dengan sebuah kenderaan pelbagai guna (MPV) yang sedang membuat puslngan U di Kilometer 139 Jalan Kuantan-Johor Bharu di sini hari ini.

Ketua Jabatan Si.asatan dan Penguatku.asaan Traflk Pahang, Superintendan Kamarulzaman Jusoh berkata, kejadian kira-kira jam 9 pagi itu berlaku ketika mngsa, Mohammad Hasbullah Mohd. Sabri, 22, dalam perjalanan dari arah Tanjung Gemok ke Rompin.

“Semasa kejadian sebuah MPV dari arah Tanjung Gem0k ke Rompin dipercayai membuat pu.singan U dan ketika berada dalam keadaan meIintang berlaku peIanggaran dengan motosikal ditu.nggang mngsa dari arah Tanjung Gemok.

“Aklbat kejadian penu.nggang motosikal mninggaI dunia di tempat kejadian manakala pemandu kereta jenis Perodua Alza tldak mengaIami kecede.raan,” katanya di sini hari ini.

Menurutnya mngsa yang mengaIami kecede.raan prah di kepaIa dibawa ke Hspital Rompin dan si.asatan dilakukan mengikut Sksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Katanya, berdasarkan s.iasatan awal mendapati lokasi kejadian adalah jalan lurus dan semasa kejadian cu.aca baik serta permukaan adalah ker1ng.

“KemaIangan dipercayai berp.unca daripada kecu.aian pemandu MPV kerana membuat pu.singan U secara berbhaya sehingga berlakunya kemaIangan,” ujarnya.

Salam tkziah. Semoga keluarganya tbah. Moga ditempatkan dikalangan orang2 yang soleh. Al fatihah.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook News Online

Sumber:K.online.

 

Be the first to comment on "[Terkini] ‘AjaImu Ktika Dlm PerjaIanan Mncari Rzeki..’ DiIanggar Kereta Buat Puslngn U."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*