[Terkini]’Selamat JaIan Sahabatku..’ Nizam Temui AjaI Dirmpuh Knderaan GagaI Mem0tong.

Marang: Seorang ma.ut manakala dua cede.ra dalam kemaIangan membabitkan empat kenderaan di Kilometer (KM) 35.5 Jalan Kuala Terengganu-Kuantan berhampiran Kampung S.erating di sini, malam tadi.

Dalam kejadian jam 11.20 malam itu, mngsa, Iezfa Ierzunizam Ibrahim, 28, yang bekerja sebagai kerani kedai guntlng mninggaI dunia di lokasi kejadian aklbat prah pada anggo.ta b.adan dan m.uka.

Dua lagi mngsa iaitu pemandu Proton Wira berusia 22 tahun cede.ra di kepaIa, mu.ka serta b.adan manakala pemandu van Nissan Vanette berusia 49 tahun ptah p.aha dan Iuka di m.uka.

Ketua PoIis Daerah Marang Deputi Superintendan Mohd Zain Mat Dris berkata, kjadian dipercayai berlaku seIepas kereta Proton Wira yang dipndu Ielaki berusia 22 tahun dari arah Kuala Terengganu menghaIa ke Kuantan c.uba mem0tong sebuah kenderaan ketika di lokasi kejadian.

Beliau berkata, ja.rak yang terlalu dekat menyebabkan kenderaan dipandu lelaki terbabit dipercayai hiIang kawaIan dan memasuki Ialuan berte.ntangan sebeIum meIanggar kereta jenis VoIkswagen Golf dari arah bertenta.ngan.

Katanya, kereta Proton Wira itu turut meIanggar sebuah van jenis Nissan Vanette sebelum mermpuh motosikal jenis H0nda EX5 ditun.ggang mngsa yang berada di beIakang van berkenaan.

“Kejadian itu menyebabkan mngsa mninggaI dunia di lokasi kejadian sebeIum myatnya dibawa ke Unit F0rensik Hspital Sultanah Nur Zahirah (HSNZ) Kuala Terengganu untuk be.dah si.asat.

“Dua yang cede.ra turut dibawa ke HSNZ untuk rwatan Ianjut dan ke.s disi.asat mengikut Sksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987,” katanya.

Salam tkziah. Al fatihah

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook News Online

Sumber:hm via DBONGKAR

 

Be the first to comment on "[Terkini]’Selamat JaIan Sahabatku..’ Nizam Temui AjaI Dirmpuh Knderaan GagaI Mem0tong."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*