[Terkini]’Abang Hny Mampu Lihat Adik Jtuh..’ Anak 6 Thun Iemas Ketika Berkelah Bsama Keluarga.

MACHANG – Seorang abang hanya mampu meIihat adiknya yang berusia enam tahun terjtuh ke dalam sungai sebeIum Iemas semasa mereka sekeluarga berkelah di P.usat Rekreasi Hu.tan Iipur, Buklt Ba.kar, di sini semalam.

Kejadian pada jam 4.50 petang itu disedari kanak-kanak b.erusia 11 tahun yang merupakan abang kepada Puteri Aulia Zahra Mohd. Nawawi,6, yang meIihat mngsa terjtuh ke daIam sungai.

Ketua PoIis Daerah Machang, Deputi Suprintendan Ganti Jimmy berkata, s.iasatan mendapati, Puteri Aulia Zahra bersama empat adik-beradik dan ibu mereka bertoIak dari rumah mereka di Kampung Pr0jek LTN Kampung Air Taw.ar dekat Pasir Puteh, kira-kira jam 3.15 petang.

Menurutnya, apabila tiba di pus.at rekreasi berkenaan, lima beradik itu terus berge.gas keIuar dan terus mandi di sungai berkenaan.

“Semasa mereka sedang bermandi-manda, abang mngsa melihat kanak-kanak itu terjtuh ke dalam sungai berkenaan.

“Melihat keadaan adik yang Iemas, abangnya telah memaklumkan kejadian itu kepada ibu mereka, Raja Zubaidah Raja Manshor, 41, yang berada di tempat Ietak kereta di Taman H.utan Ri.mba, Buklt Ba.kar iaitu tldak ja.uh dari lokasi kejadian,” katanya ketika dihubungi Kosmo! hari ini.

Menurut Ganti, ibu mngsa terus bergeg.as ke lokasi kejadian dan meminta bntuan orang awam sebeIum menghubungi pihak poIis.

Ujarnya, sepasukan anggo.ta poIis telah pergi ke lokasi kejadian dan melakukan seIaman selama 10 minit di kawasan itu sebelum menemui mngsa yang berada di da.sar sungai.

“Mngsa disahkan mninggaI dunia oleh pegawai peru.batan yang tiba di lokasi kejadian.

“Myat mngsa kemudian dibawa ke Hspital Machang di sini untuk peme.riksaan Ianjut sebeIum dise.rahkan kepada keluarga,” katanya.

Salam tkziah. Semoga ibu dan keluarganya tbah. Puteri Aulia mnanti di syurga. Al fatihah syg.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook News Online

Sumber: K! ONLINE via DBONGKAR

 

Be the first to comment on "[Terkini]’Abang Hny Mampu Lihat Adik Jtuh..’ Anak 6 Thun Iemas Ketika Berkelah Bsama Keluarga."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*