“Hasrat Melihat Jenązah Ibu Tidak Kesąmpaian”- Anak Mąut Dalam Kemąlangan.

SETIU – Ha$rat seorang wanita ingin pulang ke kampung halaman di Kelantan untuk menziarahi ibunya yang men1nggal dunia tidak kesampa1an apabila terbvnuh dalam kem4langan jalan raya di Jalan Air Sejuk, di sini pada Ahad.

Mang$a, Nadia Fizatul Hanim Zamani, 23, yang berasal dari Pulau Chondong, Kelantan di$ahkan men1nggal dunia di tempat kejad1an ak1bat keceder4an p4rah di kepal4.

Ketua Polis Daerah Setiu, Deputi Superintendan Afandi Hussin berkata, suaminya yang memandu kender4an, Muhamad Nazirul Rameli, 23, dilap0rkan ceder4 dan dir4wat di Hospital Setiu.

Menurut Afandi, kejad1an berl4ku pada jam 7.15 pagi ketika pasangan suami isteri yang menaiki kenderaan Perodua Kancil itu dalam perjalanan pulang dari Johor ke Kelantan.

“Seba1k tiba di l0kasi kejad1an, kereta yang dipandu suaminya h1lang kawalan dan terbaba$ ke b4hu kiri jalan. Mang$a yang duduk di tempat duduk penumpang bahagian depan terc4mpak keluar dari kereta.

“Mang$a ceder4 parah di kepal4 dan angg0ta paramed1k yang tiba untuk bantvan kecema$an menge$ahkan mang$a telah men1nggal dunia di lokas1 kejad1an,” katanya kepada Sinar Harian ketika dihubungi pada Ahad.

Beliau berkata, may4t mang$a kemudian dihantar ke Hospital Setiu untuk t1ndakan lanjvt manakala suaminya dirawat di hospital sama.

Sementara itu, Afandi turut menasihati pemandu supaya sentiasa berhat1-hat1 ketika mem4ndu di jalan raya bagi mengel4k kecelak4an terutamanya dalam ke4daan cuaca tidak menentu sekarang.

“Sekarang musim hujan, jadi keadaan jalan l1cin dan ada lop4k air yang boleh menyeb4bkan kenderaan mudah terbaba$. Jadi, saya harap pemandu lebih berhat1-hat1 supaya tiba ke destinasi dengan $elamat,” katanya.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook News Online

Sumber : Sinar Harian

Be the first to comment on "“Hasrat Melihat Jenązah Ibu Tidak Kesąmpaian”- Anak Mąut Dalam Kemąlangan."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*