K0ngsi M0men Di Dewąn Bersąlin. Lelaki Ini Cąbar Suami Sąksikan Sendiri Peng0rbanan Isteri Saat Meląhirkan Zuriąt.

Sak1t melahirkan anak tidak mampu divngkapkan dengan kata-kata. Kepay4han mengu$ung pervt 9 bulan hanya yang bergel4r ibu sahaja memahami $ituasi tersebut.

Sebagai suami seharusnya mengharga1 $egala peng0rbanan isteri mereka dari awal sehingga lahirnya zuriat anda.

Berk0ngsi pandangannya itu Ahmad Mukhlis Mohd Rosdi, 30, berkata kehadiran suami ketika isteri melahirkan bukan hanya sekadar untuk membi$ikkan kata-kata semangat, b4hkan untuk menyaks1kan sendir1 betapa besarnya peng0rbanan si isteri buat keluarga.

Berkongs1 v1deo dia menemani isterinya, Nazreen Azura Abd Karim, 27 ketika melahirkan anak mereka yang kedua pada 16 November lalu, Ahmad Mukhlis yang me$ra dipangg1l Kelis berkata pengal4man melihat isteri bertarvng nyawa boleh membuatkan si suami lebih mengharga1 isteri.

“Dia bertarvng ny4wa untuk melah1rkan anak jadi mesti dia nak suami ada bersamanya.

“Jangan biarkan isteri sak!t seorang diri kita perlu teman isteri bert4rung nyawa supaya kita akan rasa lebih menghargąi isteri kita,” katanya yang menetap di Kota Bahru, Kelantan.

Mengaku1 pera$aannya sendiri bercampur baur setiap kali menemani isterinya dalam dewan bersalin, Kelis berkata suami perlu melawan rasa takut dan mencabar diri mereka untuk menemani isteri masing-masing.

“Setiap kali teman isteri perasaan saya bercampur baur, risau, sedih, gembira dan tak sabar nak tunggu baby keluar.

“Masa teman dia sy non-stop suruh dia mengucap, sebut “la ilaha illa antasubha naka inni kuntuminazzolimin”, istighfar, selawat dan memuji Allah.

“Kemudian saya cakap dekat dia “baby tak sabar nak jumpa ibu dia” so that dia lebih bersemangat untuk meneran,” katanya, menambah dia juga akan membaca surah Maryam.

Kelis bersama isteri dan anak sulungnya.

Menurut Kelis, isterinya itu bertarung sekitar empat jam sebelum lahirnya puteri sulung mereka yang diberi nama Aminah. “Bila sak!t, isteri saya akan genggam tangan saya sampai merah, ada la dekat seminggu baru hilang. “Tapi parut bekas luka sebab tertusuk kuku dia masih ada lagi sampai sekarang,” selorohnya.

Anak kedua Kelis $elamat dilah1rkan selepas sek1tar empat jam ibunya bertąung di dewąn ber$alin.

Dia bagaimanapun menega$kan bahawa peranan suami bukanlah sekadar menemąni isteri di dewąn bersąlin. “Jangan biąrkan isteri kita jaga anak seorang diri lepas tu nak keną kemas rumah sorang-sorang lagi,” tambahnya. Menurut Kelis, kebiasaannya dia bersama mentuanya akan menjąga isterinya sepanjang temp0h berpątang. Setakat ini vide0 yang dik0ngsikan Kelis di akąun TikT0knya itu mendąpat lebih satu juta t0ntonan.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook News Online

Sumber : Mstar

Be the first to comment on "K0ngsi M0men Di Dewąn Bersąlin. Lelaki Ini Cąbar Suami Sąksikan Sendiri Peng0rbanan Isteri Saat Meląhirkan Zuriąt."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*