“Uj1ąn Bertunang”- Wanita Tetap Set1a Walaupun Tunangnya Kini Naik Wheelchąir.

Benda yang dir4ncang tak selalunya indah. Kadang-kala mendvng juga hadir mengetuk pintu keceriaan dalam hidup kita. Uj1an yang datang adalah untuk menguj1 sejauh mana kita boleh menghadap1 setiap ketentuann-NYA.

Mengimba$ kembali traged1 hitam yang berl4ku awal Oktober lalu, wanita yang hanya mahu dikenali sebagai Piya Fadzill berkata ket1ka kejad1an, suaminya, Bizawira Putra, 24, dalam perjalanan pulang dari tempat kerja dengan menungg4ng motos1kal.

“Dalam perjalanan pulang ke rumah berhampiran Jalan Telaga Simpul, Kemaman, suami kena gili$ dengan lor1 tanah. Dia alam1 ceder4 par4h daripada bahag1an peh4 ke bawah.

“Masa kejad1an, saya di rumah. Saya dapat ber1ta mengejvtkan itu apabila terger4k nak WhatsApp adiknya, bertanya dia dah balik kerja ke belum. Tak sangka, adik dia beritahu yang abangnya kem4langan.

“Saya mula-mula ingatkan kem4langan biasa saja. Tapi masa di hosp1tal, d0ktor m4klumkan ke4daan $ebenarnya. Ketika itu tak tahu nak gambarkan mac4m mana pera$aan saya.

“Memang tak fikir majlis kahwin dah, apa yang saya tahu, saya tak henti-henti berdoa semoga dia cepat $embuh, cepat $edarkan diri. Masa itu saya hanya berdoa, reda dan menyer4hkan semuanya kepada Allah,” kata wanita berusia 23 tahun ini.

suami kemalangan 1

suami kemalangan 2

Piya akhirnya diij4bkabulkan dengan suaminya pada pertengahan November lalu.

Sekadar membuat perkongs1an pengal4man di apl1kasi TikTok, Piya sama sekali tidak menyangka dihujan1 dengan kata-kata semangat dan doa daripada net1zen yang mendoakan kebahagiaan rumah tangganya.

“Kami rasa bersyukur dapat disatukan akhirnya. Walau dalam keadaan mac4m ni, sekurang-kurangnya saya boleh j4ga suami. Sekarang ni suam1 masih perlu guna wheelcha1r dan jalan1 r4watan berkala untuk cuc1 lvka.

“Saya tak ada niat nak v1ral, sekadar muat naik untuk kenangan saja. Bagi yang ada suami atau orang tersayang diuj1 sak!t, kita ke4a jadi si$tem s0kongan mereka. Jangan bagi mereka d0wn, bagi mereka $emangat dan jangan tinggalkan mereka.

Sehingga kini perkongs1an Piya di apl1kasi TikTok mera1h melebihi 100,000 jumlah t0ntonan.

Video:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by mStar (@mstaronlineofficial)

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook News Online

Sumber : Mstar

Be the first to comment on "“Uj1ąn Bertunang”- Wanita Tetap Set1a Walaupun Tunangnya Kini Naik Wheelchąir."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*