[VIDEO] Kec0h Kena Simbah Air Dekat Kenduri Kahwin, Rupa-Rupanya Ini Adat Orang Melaka.

Uniknya perkahwinan di negara Malaysia kerana mempunyai berbagai adat yang selalu dilakukan. Setiap negeri pasti akan mengadakan aktiviti wajib mereka untuk mera1kan bakal pengantin. Ada malam berinai dan sebagainya.

Seperti contoh, ada pengantin yang akan ‘dibul1’ untuk membasuh periuk belanga selepas selesai kenduri kahwin sebagai tanda membala$ budi ahli keluarga yang bertungku$-lumu$ menj4yakan majlis mereka.

Namun, lain pula yang terjad1 di dalam v1deo ini yang memaparkan beberapa orang dis1mbah air sehingga lencvn satu b4dan semasa sedang duduk di bawah khemah kenduri mencur1 tumpuan ramai.

Lihat video penuh itu di bawah:

@fizakecik92

 

♬ Selamat Pengantin Baru – Anita Sarawak

Terkejvt kena $imbah air, rupa-rupanya adat orang Melaka. Menerusi v1de0 yang dimuat naik oleh @fizakecik92, kelihatan beberapa orang sedang duduk di bawah khemah kenduri kahwin itu.
 
Tetapi, tiba-tiba mvncul seorang budak lelaki meny1mbah sebaldi air ke atas seorang wanita. Perkara itu membuatkan mereka tergel4k kerana ia rupa-rupanya adat setiap kali kenduri kahwin akan ada insan yang terpilih untuk memba$uh pinggan k0tor.
 
Komen Netizen:
 
T4kut s1lap orang je, tak pasal berg4duh nanti.
 
 

 

 

 

 

 

 

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook New Online

Sumber : seismik

Be the first to comment on "[VIDEO] Kec0h Kena Simbah Air Dekat Kenduri Kahwin, Rupa-Rupanya Ini Adat Orang Melaka."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*