“Sampai Nąngis”- Bąyi PKⱣ Terkejꭒt Lihat Orang Ramai Saat Pertama Kali Keluar Rumah.

Pandem1k c0v!d-19 menyeb4bkan kita terpak$a berkurvng. Lebih mal4ng apabila bay1 dan kanak-kanak juga terpak$a melalui peng4laman yang sama. Mereka tidak lagi beba$ berma1n, keluar rumah bers1ar-s1ar bersama keluarga seperti kebiasaannya.

Ke$annya, kanak-kanak dan bayi1boleh mengalam1 pera$aan t4kut, mvrung, $edih, $tres, terlalu $ensitif, bers1kap apatet1k dan kel1ru dengan perub4han yang berl4ku apabila tidak lagi dapat menjalan1 aktiviti kebiasaan mereka seperti sebelum ini.

Pervbahan t1ngkah l4ku juga boleh berl4ku seperti member0ntak, t4ntrum dan sebagainya. Justeru, ibu bapa seharusnya meluangkan banyak masa berma1n bersama mereka.

Baru-baru ini, tul4r sebuah vide0 yang dimuat naik oleh seorang wanita di akavn TikT0knya. V1deo tersebut dir4kam sewaktu anaknya, Muhammad Affan Danish yang berusia sembilan bulan pertama kali keluar berjumpa dengan ramai orang selepas tam4tnya temp0h KPṔ.

Re$pon anaknya dilihat sangat cu4k ketika pertama kali berjumpa dengan orang ramai ternyata mencu1t hati warga maya. Bay1 tersebut kelihatan sangat t4kut dan pel1k melihat orang ramai di sebuah majli$ tahlil yang dihadir1nya.

Suasana b1sing di majl1s itu membu4tkan anaknya menjadi re$ah gel1sah tidak menentu sehingga membuatkan anaknya menang1s kerana tidak biasa.

Kanak-Kanak menjadi penyel4mat ke4daan.

Walaubagaimanapun, bay1 tersebut manjadi tenang semula setelah melihat bay1 yang sebaya dengannya.

Komen Netizen:

Biasanya, duduk rumah tngk mak ayah je😂 skrg, mak aii ramai rupanya manusia2😂

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook News Online

Sumber : najwaainnn

 

Be the first to comment on "“Sampai Nąngis”- Bąyi PKⱣ Terkejꭒt Lihat Orang Ramai Saat Pertama Kali Keluar Rumah."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*