“Nampąk Jahąt Tak Semestinya Jąhat”- Ramai Kągum Lihat Pramugari S0lat Dalam Pesąwat.

Dalam meneruskan kehidupan, berbagai r1ntangan dan 0nak dur1 harus ditempuh1 dem1 memperoleh sesuap nasi. Begitu juga di mus1m pandem1k ini, ramai yang h1lang pekerjaan. $ektor pelanc0ngan banyak terjeja$. 

Bersyukur jika kita antara in$an bertuah yang masih diberi n1kmat ke$ihatan dan masih diberi peluang berkerja seperti biasa. Pekerjaan menjad1 terh4d, nak tak nak kita terp4ksa memil1h cara kerja yang ditetapkan oleh maj1kan walaupun tidak meng1kut $yariat. Ramai yang mahu berubah, tapi kek4ngan kerja membuatkan mereka melup4kan hasrat buat seketika.

Tul4r vide0 yang dik0ngsikan oleh akavn Tikt0k yang menunjukkan seorang pramugari sedang mel4kukan $olat di dalam sebuah pe$awat. Pramugari pe$awat Garuda Indonesia itu dilihat menyarvngkan telekung dan terus melak$anakan solat dalam ke4daan duduk di kerusi pe$awat.

Dalam perk0ng$ian itu, ramai yang ter$entuh dengan capt1on jag4lah solat Walaupun kita bukan orang yang baik , kelak sholat itulah yang akan membuat kita menjadi lebih baik.

Vide0 itu mendapat t0ntonan sebanyak 407.5 ribu dan mendapat 750 k0men. Rata-rata net1zen memberikan reak$i yang baik dan memuj1 t1ndakan pramugari tersebut.

Ada antara net1zen yang meng4takan seseorang yang zahirnya nampak j4hat, belum tentu hat1nya j4hat dan seseorang yang zah1rnya nampak baik belum tentu t1ngkah l4kunya baik. Tuhan sahaja yang lay4k menila1 manusia.

Video:

@pramugara_pramugari

JAGALAH SHOLAT ,Walaupun kita bukan orang yang baik ,kelak sholat itulah yang akan membuat kita menjadi lebih baik ##garudaindonesia ##pramugari ##solat

♬ suara asli – 𝙁𝘼_𝙎𝙏𝘼𝙍🌟

Mak chik doakan semoga Kami Terus dilindungi Allah SWT.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook News Online

Sumber : pramugara_pramugari

Be the first to comment on "“Nampąk Jahąt Tak Semestinya Jąhat”- Ramai Kągum Lihat Pramugari S0lat Dalam Pesąwat."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*