“Tid0 Ke Mąbuk Jaląn”- Aduh, Penąt Geląk Tengok Kambing Ikut Tuąn Dia Balik Kąmpung.

Terpak$a meninggalkan rumah untuk satu temp0h agak panjang boleh menjad1 $esuatu yang amat memen1ngkan kep4la buat penc1nta ha1wan. Masakan tidak, siapa yang ingin menj4ga mahupun memberi makan kepada haiwan peliharan semasa ketiadaan tuan mereka.

Justeru ramai ‘ibu bapa’ memilih untuk angkut bersama haiwan peliharaan terutama apabila pulang ke kampung.

Biasa orang bel4 kucing. tapi lain pvla wanita ini apabila tvlar sebuah v1deo seekor kambing comel sedang t1dur di dalam kereta ketika dalam perjalanan pulang ke kampung. Pemil1knya, Shafiqa Edora Md Din, 31, berkata ia dir4kam pada 17 November lalu ketika mereka sekeluarga dalam perjalanan dari Setiawan, Perak.

Katanya kambing betina yang diberi nama Gegirl itu adalah satu daripada enam ek0r kambing mil1knya. kambing berbak4 k4cukan Jamnapari dan boer yang baru berusia lebih sebulan itu dij4ganya sejak hari pertama dilahirkan.

Dia beri susu b0tol, tapi pada minggu pertama dia beri kambing tersebut perahahan susu kambing. Minggu seterusnya beri susu formula Nestle Full Cream.

Menurutnya, kambingnya tidak pernah mer4gam apabila terpaksa berjalan jauh. Malah katanya, anak kambingnya itu sudah biasa dibawa keluar bersama.

“Dia okay tr4vel jauh janj1 ada yang teman dalam kereta, kalau pergi kedai makan kami akan tinggal dalam kereta.

“Memang bi$ing la mulut dia jadi kami memang akan makan cepat-cepat, kalau kedai yang dah biasa kami bawa sekali $ebab tuan kedai memang tak ki$ah, dia duduk diam je atas r1ba atau dekat kaki,” katanya.

Video:

@indora90

Sedikit coretan “Gegirl” dari lahir sehingga umur sebulan ni🥰 ##tiktokviral2021 ##tiktokmalaysia ##masukberandafyp ##kambingviralbalikkampung ##fypppp

♬ I Love Mama Mantu – Bulan Sutena

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook News Online

Sumber : indora90

Be the first to comment on "“Tid0 Ke Mąbuk Jaląn”- Aduh, Penąt Geląk Tengok Kambing Ikut Tuąn Dia Balik Kąmpung."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*