B0mba Jumpa ‘Backpack’ Budak Dal4m Timbvnan Lumpur. K4ndvngan Beg Buat R4mai Seb4k

 

Bencana banjir yang melanda sebahagian besar kawasan negeri Selangor dan Pahang beberapa hari lalu meninggalkan kesan yang sangat d4syhat terhadap mngsa yang terkesan.

Kenaikan air yang begitu mendadak menyebabkan mngsa gagal membuat keputusan dengan pantas. Ada yang mengalami tr4uma yang teruk gara-gara terperangkap samada di dalam kenderaan masing-masing ataupun di rumah.

Tatkala keadaan semakin beransur pulih, dengan hujan yang telah pun berhenti ketika ini, mereka yang terselamat berkongsi kisah menakutkan ini di ruang media sosial masing-masing.

Antara yang menarik perhatian pembaca mengenai satu kisah yang dikongsikan seorang wartawan dengan penemuan satu beg kanak-kanak dalam misi mencair dan menyelamat yang di lakukan oleh pihak berkuasa

Kredit: Twitter Arynaawsome

Ramai melahirkan perasaan simpati dan sayu dengan perkongsian dari wartawan tersebut

“Sedihnyaaa ya Allah sbb teringat ke ank2 yg lebih kurang sebaya, mmg perangai suka letak mcm2 dlm beg, nk cari ape je semua ada”

Jeritan tidak dihiraukan, pemuda berkongsi kisah sedih meranduk air banjir demi selamatkan ahli keluarga

Pemuda tersebut, Syarifuddin Wan menceritakan bagaimana usaha yang dilakukannya bagi membawa ahli keluarganya ke tempat selamat, tambahan dia mempunyai seorang bayi kecil.

Dengan paras air mencecah leher, dia bertawakkal membawa anak isterinya meranduk air banjir. Tambah menyedihkan apabila terdapat bot kenamaan yang sedang meninjau situasi terkini banjir turut menggunakan laluan yang dilaluinya ketika meranduk air banjir tersebut ketika itu.

Namun katanya, bot tersebut tidak mengendahkan jeritan mereka meminta pertolongan. Sekalipun penat, akhirnya pemuda tersebut berjaya juga tiba ke kawasan selamat, seterusnya ke rumah mertuanya yang terselamat daripada banjir di Keramat.

Pembaca yang terharu dengan kesanggupan pemuda tersebut menyelamatkan ahli keluarganya turut bertanyakan bantuan lain jika diperlukan. Malah ramai yang turut mendoakan keselamatan mereka sekelarga.

Sumber:Trending Sangat

 

 

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook News Online

Sumber : dnq.pw

 

Be the first to comment on "B0mba Jumpa ‘Backpack’ Budak Dal4m Timbvnan Lumpur. K4ndvngan Beg Buat R4mai Seb4k"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*