Tips Pilih Gincu Ikut Warna Kulit, Barulah Kena Dengan Muka & Naik Seri!

Masih ada perempuan yang tidak tahu cara pilih lipstik sesuai mengikut warna kulit. Jadi bila pakai gincu, golongan ini akan nampak muka garang atau terlampau pucat!

Ini menyebabkan wajah anda tak naik seri melalui lipstik yang dipakai.

Cara Pilih Lipstik Ikut Warna Kulit, Wanita Wajib Tahu Kalau Nak Cantik!

Jika memakai lipstik yang tidak kena dengan warna kulit, pasti anda akan berasa tidak puas hati kerana ini tidak menaikkan seri muka seperti mana yang diharapkan.

Justeru itu, pemilihan warna lipstik sangat penting untuk mencantikkan anda. Nah, cuba ambil peduli cara nak pilih lipstik mengikut warna kulit:

1. Kulit Sawo Matang

Cara pilih lipstik untuk wanita pemilik kulit sawo matang adalah dengan memakai warna merah, merah muda, coklat atau ungu. Ini adalah kerana warna-warna ini boleh membuatkan anda nampak lebih elegan!

Jadi kalau ingin sertai event atau apa-apa sambutan, pakailah lipstik warna yang telah disarankan di atas supaya anda dapat tampil dengan bergaya dan nampak classy di hadapan ramai.

2. Kulit Cerah

Cara memilih lipstik untuk wanita yang mempunyai kulit cerah atau cold undertone adalah warna nude, coklat, merah, orange dan emas. Ini adalah kerana warna-warna ini mampu memberi kesan bibir yang berkilat dan juga nampak natural.

Jadi, kalau rasa anda berkulit cerah, carilah warna-warna ini waktu membeli lipstik nanti!

3. Kulit Kuning Langsat

Bagi wanita yang memiliki kulit berwarna kuning langsat, anda perlu memilih lipstik berwarna dark berry, red cherry, orange bata dan merah maroon.

Berbeza dengan wanita berkulit cerah, anda yang mempunyai kulit kuning langsat perlukah elak daripada warna nude kerana ia boleh membuatkan anda kelihatan pucat.

Jangan pula anda saja-saja nak mencuba warna nude sebab teringin, nanti merana apabila bibir tampak pucat dalam gambar!

 

Ingat, bukan semua warna lipstik sesuai dengan warna bibir kita kerana bahagian ini mempunyai warna yang berbeza mengikut orang.

Jadi, untuk tampak cantik perlulah sedikit effort dan trial and error supaya anda dapat mencapai penampilan yang diidamkan. Selamat bercantik-cantik, wanita!

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook News Online

Sumber : Rapi

 

Be the first to comment on "Tips Pilih Gincu Ikut Warna Kulit, Barulah Kena Dengan Muka & Naik Seri!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*