‘Jgn Bagi Alasan Kulit Anak Sensltif’ – Wanita Saran Ibu Bapa Terj3jas Tukar Guna Lampin Kain

Berikutan pand3mlk C0VlDl9 yang melanda negara, terdapat sesetengah keluarga yang terkesan serta hil4ng punca pendapatan.

Bahkan, ada yang sanggup ‘k0rek’ tabung simpanan mereka untuk meneruskan kehidupan serta ada juga yang sanggup tebalkan muka untuk meminta belas kasihan bantuan daripada orang lain.

Tk setuju minta bantuan dalam bentuk pampers

Seperti video yang dikongsikan oleh seorang wanita yang dikenali sebagai Gucci Jg di akaun TikTok, dia meluahkan rasa tidak setuju terhadap sesetengah individu susah yang meminta bantuan lampin pakai buang.

‘Orang malas je minta bantuan beli pampers

Jelasnya lagi, daripada membazir beli lampin pakai buang, lebih baik menggunakan lampin jenis kain kerana boleh dipakai berulang kali. Dengan cara itu, golongan berkenaan dapat berjimat jika lampin itu dibersihkan selalu.

Saya zaman yang stabil ajar anak tk pakai pampers. Pakai lampin cuma nak keluar rumah je saya akan pakaikan pampers.

Selain menasihati masyarakat agar berbelanja dengan bijak pada ketika ini, wanita berkenaan turut mengatakan bahawa lebih baik membeli susu untuk anak kerana ia lagi penting daripada membeli lampin pakai bvang.

Dah lah jangan beli pampers bagai. Akak kena sedar sikit sekarang ni musim C0VlDl9, musim susah orang nak cari pendapatan.

Jgn bagi alasan kulit anak sensltif. Jangan bazlr duit beli pampers, beli susu kalau dalam bantuan tu.

‘Ikut poket sendiri. Kalau tak mampu jangan pakai pampers’

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen setuju dengan nasihat yang diberikan oleh wanita berkenaan. Malah ada juga di antara mereka yang tidak setuju kerana cara hidup setiap orang adalah tidak sama.

Sumber : ohbulan

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber :  http://trendingkini.pw/

 

Be the first to comment on "‘Jgn Bagi Alasan Kulit Anak Sensltif’ – Wanita Saran Ibu Bapa Terj3jas Tukar Guna Lampin Kain"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*