“Cantik Teruklah Bang, Mengimbąu Kenąngan”- Lelaki Tak Sąngka, Lukisąn Murąlnya Jadi Virąl.

Tak semua orang bertuah mem1liki bakat semula jadi dalam berkarya seni. Kira beruntunglah siapa-siapa yang ada dikurniakan bakat melukis p0tret, l4karan, mural dan sebagainya.

Zaman sekarang ramai pelukis mencari pendapatan samp1ngan dengan memprom0sikan hasil lukisan mereka melalui laman s0sia seperti faceb0ok, twitter, instagram,tikt0k dan sebagainya. Malah, ada yang turut menjualnya dalam platf0rm sh0pee.

Tuah ayam nampak di kak1, tuah manusia siapa yang tahu kan? begitulah kisah seorang tukang cat atau ‘air bru$h pa1nter’ dari Terengganu ini apabila ha$il karyanya ‘meletup’ di media s0sial, baru-baru ini.

Siapa sangka, lukisan mur4l di dinding kedainya yang bertemakan rumah kayu seperti zaman dahulu menjadikan dirinya semakin dikenali sehingga ramai pelanggan termasuk dari luar Terengganu yang ingin mendapatkan khidmatnya.

Melalui perk0ngsian beliau yang dikenali sebagai Mohd Rozamil Mohd Yatim atau nama timangannya Zameer Pentbrush, lukisan mural tersebut dihasilkan ketika (PKP), Jun lalu. Disebabkan beliau tidak diben4rkan membuka kedai ketika itu, dia menghabiskan masa lapangnya dengan melukis mural pada dinding kedainya secara suka-suka. Tambah beliau, lukisan tersebut telah mengambil masa selama seminggu sambil dibantu oleh isteri beliau.

Beliau memilih idea bertemakan suasana di desa halaman. Lukisan rumah kayu seperti zaman dahulu mengimbau memori indah semasa zaman kanak-kanak. Beliau sangat tidak menjangka lukisan yang dik0ngsikan mendapat sejuta tont0nan selama 12 jam.

Video:

Komen Netizen:

Ni boleh dapat bantuan masyarakat ni, YB patut turun tgk😅, padahal lukisa😂

Mengimbau kenangan silam ku

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook News Online

Sumber :.zameerpentbrush

Be the first to comment on "“Cantik Teruklah Bang, Mengimbąu Kenąngan”- Lelaki Tak Sąngka, Lukisąn Murąlnya Jadi Virąl."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*