“Mąin Pʊndi Kenciɳg Kat Sek0lah”- Mula-mula Dengar Rasa Risąu, Lama-lama Aku Sekali Turut Berdekąh.

Kini permainan tradisional yang menjadi warisan melayu zaman berzaman sudah pun banyak dilupakan. Budak sekarang pasti tak pernah bermain permainan ‘cop tiang’, teng-teng, batu seremban dan galah panjang dan banyak lagi.

Dulu, kalau main dengan kawan-kawan memang best gila! Lagi-lagi kalau main lepas sekolah sementara tunggu parents atau van sekolah sampai. Confirm rasa taknak balik, nak main je kan?!

Tapi, perkongsian yang dijumpai di TikTok ini memang boleh buat ramai berdekah! Adik ni punya salah sebut memang geram betul!

Video yang dikongsikan oleh @ms_nia0203 dengan caption “bila anak buah kau dah lama takde pendidikan jasmani dekat padang” ini kalau tak ditonton sampai habis boleh buat orang salah faham!

Anak buahnya itu kelihatan sangat confident ya bila ditanya betul ke dekat sekolah cikgu ajar main ‘pundi kencing’ yang sepatutnya pundi kacang. Yang buat tambah kelakarnya, reaksi anak buah itu dengan selamba explain permainan ‘pundi kencing’ itu macam mana. Siap tunjuk cara main dan bentuk permainan itu lagi!

Video disini:

@ms_nia0203

Bila anak buah kau dah lama takde pendidikan jasmani kt padang 🤣##matipang

♬ Monkeys Spinning Monkeys – Kevin MacLeod & Kevin The Monkey

Memula dengar dah ghisaauu dah 😂 apa budak ni main kat sekolh ni? bila dgar lama sikit berdekah dah 🤣🤣🤣

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook News Online

Sumber : ms_nia0203

 

Be the first to comment on "“Mąin Pʊndi Kenciɳg Kat Sek0lah”- Mula-mula Dengar Rasa Risąu, Lama-lama Aku Sekali Turut Berdekąh."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*