“Pinjąmkan Matąmu Agar Ku Bisą Meląngkah”- Rąmai Sebąk Lihat Guru Ajar murid 0KU Meląngkah.

Guru adalah insan yang sangat berjasa kepada kita selain kedua ibu bapa yang membesarkan kita. Tanpa guru, kita tidak menjadi orang yang seperti mana kita sekarang. $edih bila ada gel1ntir ibu bapa yang seolah-olah merend4hkan m4rtabat guru apabila anak mereka ditegvr oleh guru.

P1njamkan mat5mu ag4rku b1sa merasa n1kmat dun1a.

Ter$entuh hati melihat sebuah vide0 TikT0k yang dikongs1 oleh ‘makcik’ kantin sekolah yang menunjukkan seorang guru menunjukkan cara mel4ngkah l0ngkang kepada seorang murid OKU penglihatan. 

Dengan penuh sabar dan kasih sayang, guru itu mengajar muridnya agar mel4ngkah secara perlahan-lahan supaya anak istimewa itu kelak boleh berd1kari.

Menurutnya, pelajar istimewa yang dikenali sebagai Sofia ini merupakan seorang anak yat1m yang kehilangan ibu terc1nta. Dia dan abangnya kini menumpang kas1h dirumah ibu saudaranya.

V1deo berduras1 59 saat itu mera1h 362.1 ribu t0ntonan dalam masa 2 hari itu ternyata telah memberikan banyak reak$i netizen. Walaubagaimanapun, ramai antara mereka yang sangat terharu dengan keikhlasan guru yang dikenali sebagai Cikgu Zahida itu.

Vide0:

K0men Net1zen:

Bidadari syurga satu hari nanti insyallah.

$ofia ank yat1m mak dia dah men1nggal dia punya sorang dan abang n mak sedara yg baikk.
 
 
Untvng dia.. terpel1hara dari d0sa m4ta… Allah angkat d4rjat dia sedari dunia lagi…

 

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook News Online

Sumber :waniehoney01

 

Be the first to comment on "“Pinjąmkan Matąmu Agar Ku Bisą Meląngkah”- Rąmai Sebąk Lihat Guru Ajar murid 0KU Meląngkah."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*